Şehit Hüseyin Tunç

Hüseyin TUNÇ

Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik Öğretmeni

12/02/1988 tarihinde Giresun Çamoluk ilçesinde dünyaya gelen Elektrik Elektronik Teknolojisi öğretmeni Hüseyin TUNÇ İstanbul'da Maçka Akif Tuncel Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Telekomünikasyon Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Bir süre ücretli öğretmen olarak çalıştı. Daha sonra atandığı Kilis'te 11/02/2014 – 26/06/2015 tarihleri arasında çalışmaya devam etti. Akabinde İstanbul'da olan ailesinin yanına tayin istedi ve 02/07/2015 tarihinde İstanbul'da tahin olduğu okulda görevine başladı. Küçük yaşlarda yetim kalması ve çok zor geçen öğrenim yılları sebebiyle öğrencilerine hem maddi hem manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Hüseyin TUNÇ çalıştığı kurumlardaki TÜBİTAK projelerinde birçok projeye arduino konusundaki uzmanlığı ile destek vermiştir. Tüm mesai arkadaşları ile uyum içerisinde çalışan, çalıştığı kuruma sürekli yeni değerler katma çabası içerisinde olan Hüseyin TUNÇ başarılı ve özverileriyle her zaman çevresindekilerin kalbini kazanan biri olmuştur.

Hüseyin TUNÇ 28/06/2016 tarihinde İstanbul Atatürk Hava Limanında gerçekleşen menfur bir terör saldırısı sonucu 28 yaşında hayata gözlerini yummuştur. Bu hain saldırı neticesinde aramızdan ayrılan Hüseyin TUNÇ'un anısını yaşatmak adına İstanbul Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) tarafından 18/12/2016 tarihi itibariyle okulumuzun adı "Şehit Hüseyin Tunç Özel Eğitim Uygulama Okulu (3.Kademe) " olarak değiştirilmiştir.

11.11.2019 901